קידום ממומן בפייסבוק – המדריך המלא לקמפיין מנצח (מעודכן 2023)

חשבתם על קידום ממומן בפייסבוק? רוצים גם אתם להגיע לתפוצה ענקית של גולשים שיכולים להפוך ללקוחות? במאמר שלפניכם תקבלו את כל המידע שצריך בשביל להרים קמפיין מנצח ברשת החברתית הוותיקה שלגמרי נדמה שהיא כאן כדי להישאר: איך מגדירים נכון את הקמפיין, כמה תקציב מומלץ לשים, מתי פייסבוק "מענישה" ואילו סוגים של קמפיינים יש בפייסבוק.

מה זה בעצם קידום ממומן בפייסבוק?

אם אתם גולשים בפייסבוק, ואין לי ספק שאתם גולשים בפייסבוק, אתם בוודאי מכירים את הפוסטים הממומנים שמופיעים בין הפוסטים האורגניים. פייסבוק מאפשרת לנו לפרסם פוסטים שיגיעו לתפוצה רחבה בהתאם לנתונים שאנחנו מזינים, בתמורה לתשלום. לדוגמה, אנחנו רוצים שהפוסט שלנו יגיע לנשים בהיריון, בנות 30-35, מאזור הצפון. כן, אם תהיתם למה בפייסבוק אוהבים לבקש מכם פרטים על מקום המגורים שלכם, העבודה שלכם ואפילו התחביבים שלכם – זה בדיוק בשביל שהיא תוכל לפרסם לכם אחר כך מודעות ממומנות. פרסום בפייסבוק נחשב לכלי אפקטיבי מאוד, אך בגלל שמדובר ברשת חברתית ולא במקום אליו הגולש מגיע באופן אקטיבי כדי לבצע רכישה – אנחנו צריכים לעבוד קשה יותר כדי להגיע לאנשים הנכונים ולמשוך את תשומת ליבם. הבשורה הטובה: זה לגמרי אפשרי.

לידים למשרד עורכי דין בתחום משרד הביטחון
לידים למשרד עורכי דין בתחום משרד הביטחון

קידום ממומן בפייסבוק - איך מגדירים נכון את הקמפיין?

הגדרת המטרה של הקמפיין היא אולי החלק החשוב ביותר בקמפיין כדי שנקבל את התוצאות אליהן אנחנו מכוונים וגם כדי שנדע כמה נכון להשקיע בתקציב הקמפיין. עבור מרבית האתרים שמציעים מוצרים למכירה, למשל, יהיה הכי טבעי ומתבקש להפעיל קמפיין המרה שהוא קמפיין רכישות, אך אם זה היה כל כך קל – כולם היו נמצאים בפייסבוק ומשקיעים בו את כל התקציב שלהם. עבור מי שמפרסם בפייסבוק בפעם הראשונה כדאי לדעת שיש הדרגתיות, עליה גם נרחיב בהמשך – מהקמפיין הקל אל הכבד, כשלאורך כל הדרך אנחנו עוזרים לפייסבוק לצבור עוד ועוד מידע על הגולשים אותם אנחנו רוצים, עד שבסוף זה מיתרגם למכירות. עם זאת, לא מן הנמנע שבמקרים מסוימים הבחירה הטובה יותר תהיה לקפוץ למים העמוקים – זה תלוי במספר פרמטרים. הגדרת הקמפיין והמטרה שלו צריכה להיעשות על ידי מומחה לקידום ממומן בפייסבוק, שכבר ראה לא פעם ולא פעמיים כיצד הקמפיינים שהוא הגדיר הפכו להכנסות ולרווחים גדולים.

לידים למשרד עורכי דין בתחום הנזיקין
לידים למשרד עורכי דין בתחום הנזיקין

קידום ממומן בפייסבוק - מה התקציב הנכון לקמפיין?

בקצרה: יש קמפיין שמביא תוצאות מדהימות ב-1000 ש"ח וקמפיין שפחות מ-10,000 ₪ לא יניעו אותו. באריכות, התקציב לקמפיין בפייסבוק משפיע כמובן על תוצאות הקמפיין וככל שנשקיע יותר כך סבירות גבוהה שנצליח לקבל יותר. עם זאת, יש הבדל בין קמפיין מעורבות, שהמטרה שלו היא להביא לייקים, תגובות ושיתופים לפוסט שלנו (באזז סביב פוסטים הוא לגמרי חלק מהעניין), לפוסט ממומן שמפרסם קישור לדף נחיתה. ככל שמה שאנחנו מבקשים "להרוויח" שווה לנו יותר, כך נצטרך להשקיע יותר. כמו כן, גם למוצר או השירות שאנחנו מפרסמים יש משמעות. בתחומים תחרותיים יש צורך להשקיע יותר. בנוסף, יש חשיבות גם לתקופת הזמן בה אנחנו מריצים את הקמפיין. אם מדובר בקמפיין של הדקה ה-90 והוא מיועד לרוץ במשך סופ"ש אחד, נוכל להשקיע בו יותר כדי לקבל כמה שיותר. אחת הדרכים המומלצות לקביעת תקציב לקמפיין היא להגדיר את תקציב השיווק הדיגיטלי העומד לרשותכם, וממנו לגזור את התקציב אותו אתם מייעדים לקמפיין ממומן. כך או כך, חלק מהעניין של לעבוד עם איש שיווק דיגיטלי מקצועי, זה לקבל ממנו הערכת תקציב נכונה לקמפיין מבלי להמר על הכסף שלכם.

לידים לחברת ביטוח
לידים לחברת ביטוח

איך איכות הקמפיין משפיעה על התקציב?

זה לא אמור להפתיע אף אחד: פייסבוק מאוד רוצים להרוויח כסף מהפלטפורמה המדהימה שלהם ולכן הם מציעים לעסקים לפרסם קמפיינים ממומנים. אלא שבלי קהל המשתמשים של פייסבוק – לא יהיה בשביל מי לעשות קמפיינים. הדרך של פייסבוק לאזן בין שני האינטרסים – מצד אחד להרוויח מקמפיינים ומצד שני להמשיך להיות רלוונטיים עבור המשתמשים, היא "להעניש" קמפיינים לא טובים, כלומר קמפיינים שהקהל לא מגיב אליהם. ההבדל יכול להיות, לדוגמה, בין שקל על כל ליד בקמפיין מצוין, לשלושה שקלים ואפילו יותר על כל ליד בקמפיין בינוני מינוס. איך אנחנו יכולים לדאוג שהכסף שלנו ינוצל בצורה המיטבית ופייסבוק לא יהפוך למכונת זלילה ששואבת לנו את התקציב? על ידי שני דברים:

  • העלאת קמפיין רק לאחר אפיון קהל היעד שלנו ויצירת קריאייטיב שקשה להתעלם ממנו, אם צריך – ביצוע AB טסטינג, כלומר העלאת שני קמפיינים כמעט זהים, כדי לבדוק איזה קמפיין טוב יותר
  • ניטור ומעקב אחר הקמפיין – אמנם החלק של בניית הקמפיין הוא המורכב ביותר, אך זה לא אומר שמרגע שמעלים אותו לאוויר אפשר לנוח על זרי הדפנה. מדי יום יש לבדוק את ביצועי הקמפיין, ואם מזהים שהוא לא מביא את התוצאות שציפינו או שהוא כבר עבר את השיא שלו
לידים - חברת נדל״ן למכירת קרקעות
לידים - חברת נדל״ן למכירת קרקעות

מהם סוגי המודעות השונות בקמפיין הקידום?

סוגי המודעות בקמפיין מחולקות לפי מטרות. הקמפיין הבסיסי ביותר הוא קמפיין חשיפות שמטרתו לחשוף את קיומכם לעולם, ולכן פייסבוק יציג את המודעה שלכם לכמה שיותר אנשים, כמה שיותר פעמים, ובדרך כלל בעלות כספית נמוכה, וכן קמפיין שמטרתו להביא לייקים לעמוד שלכם. סוג נוסף של קמפיינים הוא קמפיינים מסוג מעורבות, לדוגמה – קמפיין שמטרתו צפיות בוידאו או מעורבות בפוסט, וכמובן קמפיין לאיסוף לידים – אחד מהקמפיינים הפופולאריים ביותר בפייסבוק. הקמפיין החשוב ביותר, אליו בדרך כלל מגיעים אחרי שצוברים קילומטרז', הוא קמפיין רכישה שזה בעצם הגביע הקדוש – פייסבוק עוזרים לנו להציג את המודעה שלנו למשתמשים שבסבירות גבוהה יבצעו רכישה באתר שלנו.

עבור מרבית השירותים והמוצרים זה יהיה חסר תועלת לבצע קמפיין המרה כקמפיין ראשון בפייסבוק, מהסיבה הפשוטה שאנחנו נרצה שחשבון המודעות שלנו יצבור כמה שיותר נתונים. איך זה עובד? פייסבוק יודע "לזכור" מי הם משתמשי הפייסבוק שעשו לנו לייק, צפו בסרטון, גלשו באתר שלנו ויצרו איתנו כל אינטראקציה, ורואה בהם לקוחות פוטנציאליים. לאחר תקופה של מספר שבועות לפחות בהם הרצנו קמפיינים מסוגים שונים, כבר יש לנו די חומר על המשתמשים שאנחנו צריכים ואנחנו יכולים להתקדם לקמפיין האגרסיבי ביותר והוא קמפיין המרות.

כפי שבטח הבנתם, קידום ממומן בפייסבוק יכול להיות הצלחה גדולה או כישלון גמור. בזירה תחרותית עם כל כך הרבה משתנים – אין לי פריבילגיה להיות פחות ממצוין, מעודכן ומקצוען. אם אתם זקוקים לקידום ממומן בפייסבוק, אני מזמין אתכם ליצור איתי קשר כדי שנבדוק ביחד כיצד אני יכול לסייע לכם.

שאלות ותשובות

אין מינימום של תקציב לפרסום בפייסבוק, אך בדרך כלל מתחת לכמה עשרות שקלים ביום אתם תתקשו להשיג תוצאות, אלא אם מדובר בקמפיינים של חשיפה ובניית רשימת תפוצה.

כדי לפרסם בפייסבוק אין צורך באתר, אתם יכולים להפנות את הגולשים שלכם לדף נחיתה, ולעיתים זה אפילו עדיף כשמעוניינים בקמפיינים ממוקדים מאוד כמו קמפיין לידים, ואפילו קמפיין רכישה של מוצר אחד או סדרת מוצרים קטנה. 

עסקים המתאימים לפרסום ממומן בפייסבוק הינם עסקים שהתמונות עושות להם טוב: תמונה של צימר בצפון, המבורגר במסעדה בירושלים, עגילים או בגדים. במילים אחרות – כל מה שאפשר לראות בעיניים ולהתאהב. בנוסף, אין ערך בפרסום של שירותים דחופים כאלה ואחרים. לדוגמה, בעל עסק שעוסק בפריצת מנעולים או רופא שיניים שעובד במתכונת חירום לא יפרסמו את עצמם בפייסבוק.

בעבר היה ניתן אך כיום לא. כדי שאפשר יהיה לעשות קמפיין ממומן יש צורך לפתוח עמוד פייסבוק עסקי. 

תוכן עניינים

מעוניינים במידע נוסף?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי