פרסום באאוטבריין – כל מה שחשוב לדעת בשביל לעשות זאת נכון!

 

אאוטבריין היא פלטפורמה שמציעה למפרסמים דרכה לפרסם מאמרים שיוטמעו באתרי תוכן פופולריים. אם בזמן שגלשתם באתרי חדשות ישראלים נתקלתם בהצעה לכתבות המופיעות תחת כותרת בשם "מומלץ עבורך" ו-"ברחבי הרשת", ככל הנראה מדובר במאמרים של אאוטבריין. איך מפרסמים באאוטבריין, לאיזה עסקים זה מתאים וכמה זה עולה? לפניכם כל מה שחשוב לדעת לקמפיין מנצח ותהליך מוצלח של פרסום באאוטבריין.

פרסום באאוטבריין

פרסום באאוטבריין - איך מתחילים?

  • הרשמה ויצירת חשבון – בהרשמה לאתר ופתיחת חשבון יש לספק פרטים כדוגמת מייל ומספר כרטיס אשראי, איתו משלמים על הקמפיינים
  • הגדרת מטרת קמפיין – קבעו את יעדי הפרסום, בין אם מדובר בהגברת המודעות למותג, במשיכת תנועה לאתר או ביצירת לידים. הגדירו את קהל היעד שלכם (לדוגמה פילוח גיאוגרפי, תחומי עניין, גיל, סוג מכשיר) והתקציב שלכם. בין מטרות אפשריות לקמפיין הם תנועה לאתר, השארת ליד, רכישה, התקנת אפליקציה ועוד
  • צרו מודעות – בניית הקמפיין על ידי יצירת כותרות מושכות ובחירת תמונות או סרטונים מושכים. אאוטבריין מציעה פורמטים שונים של מודעות – בחרו את הפורמט שהכי מתאים למטרות ולסוג התוכן שלכם
  • העלאת הקמפיין וביצוע אופטימיזציה – לאחר שהקמפיין עלה לאוויר חשוב לעקוב אחר הביצועים ולבצע שינויים בהתאם לצורך

סוגי מודעות בקמפיין אאוטבריין

  • מודעה טבעית חכמה – המודעות הסטנדרטיות שאאוטבריין מציעה. מודעות טקסט מלוות בתמונה המוטמעות באתרי תוכן, ומוצגות לגולשים בהתאם לפרמטרים שונים כפי שאנחנו הגדרנו בקמפיין ולפי חישובי האלגוריתם של אאוטבריין 
  • מודעת וידאו חכמה – מודעת וידאו באורך של עד 2 דקות, והיא נחשבת לאפקטיבית מאוד ומשאירה את הגולשים זמן ממושך מול המסך. המערכת של אאוטבריין יודעת להפעיל את המודעה רק כשאין מוזיקה ברקע

פרסום באאוטבריין - האם זה מתאים לכל עסק?

פרסום באאוטבריין מתאים כמעט לכל עסק, כשכל מה שנדרש הוא עסק שיכול להכין מאמר (או סרטון וידאו) סביב המוצר או השירות אותו הוא מוכר, בהעדפה למאמר שיוצר זיקה לתחום. אם באתר שלכם יש מגזין או בלוג מאמרים, ככל הנראה פרסום באאוטבריין יכול להועיל לכם. בין סוגי העסקים שפרסום באאוטבריין עשוי לשרת אותם:

  • מוצרים דיגיטליים: מעצב, חנות איקומרס, איש שיווק דיגיטלי ועוד
  • מוצרים במרחב הפיזי: רופא שיניים, בית מלון, מסעדה, חברת השמה ועוד

איזו כותרת מומלץ לבחור לכתבה באאוטבריין?

העובדה שאנחנו משלמים על כל קליק מחייבת אותנו ליצור כותרת שלא משתמעת לשתי פנים. אם בסוגי פרסום אחרים נשמח לעבוד לפי "קליקבייט" כי כל הקלקה מביאה לנו הכנסה, במקרה הזה המצב בדיוק הפוך – כל הקלקה מצריכה מאיתנו לשלם. לצד כותרת מושכת, מסקרנת ובעלת ערך מוסף, היא צריכה להיות רלוונטית, קונקרטית, ואמינה. נעדיף שיכנסו פחות אנשים, אך שמי שיכנס ימשיך איתנו. לדוגמה, אם נרצה להציע רכישת נדל"ן בארה"ב, לא נכתוב כותרת מפתה כמו: "איך להרוויח כסף בארצות הברית", אלא נהיה ממוקדים יותר גם אם זה אומר שנהיה סקסיים פחות: "רכישת נדל"ן במקום הטוב ביותר ב-LA החל מ-700 אלף דולר".

באילו אתרים אפשר לפרסם?

פרסום באאוטבריין אפשרי במגוון רחב מאוד של אתרים, אשר פונים לסוגי קהלים שונים: אתרי חדשות כדוגמת וואלה, הארץ, 12N, דה מרקט וישראל היום; אתרי חדשות למגזר הדתי והחרדי כמו סרוגים, מקור ראשון ובחדרי חרדים; פורטלים של בידור, פיננסים ועוד.

פרסום באאוטבריין מחיר - איך מגדירים תקציב נכון?

התשלום לאאוטבריין הוא במודל של פר קליק, כלומר אתם משלמים על כל גולש שלחץ על המודעה ונכנס לכתבה. כשאתם בונים קמפיין, תידרשו להגדיר כמה תהיו מוכנים לשלם על קליק (ישנו סכום מינימום העומד, בערך, על דולר לקליק), וכמה בסך הכול תרצו להוציא ביום או בכל תקופת הקמפיין. את הגדרת התקציב מומלץ לעשות, בין היתר, לפי חישוב החזר ההשקעה (ROI). אם עלות המוצר אותו אתם מוכרים היא 500 דולר, חשבו כמה הקלקות דרושות לכם עד למכירה, וכמה הקלקות אתם מוכנים "לספוג" ועדיין לצאת ברווח שמשתלם לכם – וזאת אחרי שלקחתם בחשבון תשלום לאאוטבריין, לאיש השיווק הדיגיטלי, לכותב התוכן, תשלומי מיסים למיניהם וכדומה. כעיקרון, ככל שאתם מפרסמים בנישה יותר תחרותית, כך התשלום על כל קליק יהיה גבוה, וזהו מודל התמחור בכל פלטפורמות הפרסום בדיגיטל. עם זאת, ככל שהכתבה תהיה איכותית יותר, וככל שהכותרת תהיה אמינה ולא מטעה, כך יותר קליקים יהפכו ללידים, ויותר לידים יהפכו לרכישה.

פרסום באאוטבריין דורש מומחיות גבוהה בתוכן, בקופירייטינג ובמערכת הפרסום המורכבת של הפלטפורמה. מעוניינים לפרסם את העסק שלכם באמצעות פלטפורמת הפרסום של אאוטבריין? צרו איתי קשר כדי שנבחן את האפקטיביות בפרסום עבור העסק שלכם ונגבש תוכנית עבודה.

שאלות ותשובות

בפרסום באאוטבריין לא ניתן לקבוע באילו אתרים הכתבה שלכם תתפרסם. האלגוריתם של אאוטבריין מבצע את החלוקה לפי תחזית הקלקות+מצב בשטח.

האורך המומלץ לכתבה הוא בין 400-700 מילים. אם בסיומה של הכתבה ישנו טופס לידים, כדאי לוודא שהכתבה לא מלאה את הגולשים ולא מביאה אותם אל מעבר לשיא, כדי שלא יצאו מהכתבה עוד לפני שהגיעו לטופס.

ניתן להפנות את הגולש לאתר ניטרלי שלא זועק "פרסומת", ואפשר להעביר אותו ישירות לכתבה שנמצאת באתר שלכם. הדבר תלוי בסוג העסק ובאופי האתר, ולכן התשובה לכך תהיה פרטנית.

הכתבה השיווקית היא הליבה של הפרסום, ומומלץ להכין אותה כך שתתאים לדרישות של הפלטפורמה. בנוסף, מומלץ שהיא תהיה בעלת אופי עיתונאי שמבצע מעין סקירה חיצונית על התחום ופחות ממליץ עליו. תשובה חד משמעית אוכל לתת באופן פרטני.

תוכן עניינים

מעוניינים במידע נוסף?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי