שבע סיבות מוכחות להשפעת סטוריטלינג על צמיחת העסק שלכם

להאזנה:

מהו הגורם המכריע להעדר תוצאות חיביות למאמצי השיווק הדיגיטלי שלכם? אם תשאלו אותי, אז סטוריטלינג הוא שעושה את ההבדל. זו הסיבה שכולם זוכרים מותגים כמו אפל והמותגים ה'אחרים' נשכחים כאילו מעולם לא היו.

סטוריטלינג עסקי הוא כנראה הגורם המבדיל שנותן זהות למותג שלכם. הוא שיוצר קשר מתמשך עם הלקוח שלכם. עכשיו נשאלת השאלה, למה כל כך הרבה עסקים עדיין מתעלמים מהעניין?

תוכן המשלב סטוריטלינג דורש שקהל היעד שלכם ירגיש חיבור רגשי, סיפורים עוצמתיים נכנסים לתודעת הלקוחות, העובדים ואפילו המתחרים.  קל מאוד לומר שכל עסק יודע את החשיבות של סטוריטלינג, אבל האמת היא שברוב המקרים עדיין מעלימים עין מהנושא.

מה זה סטוריטלינג עסקי:

אז מה זה בדיוק סטוריטלינג עסקי? במילים פשוטות, בסטוריטלינג קיימת יצירת חיבור רגשי בין המותג והצרכנים. זה נעשה על ידי יצירת סיפורים מרתקים שנעזרים בסוגי תוכן שונים כמו סרטונים, פרסומות, בלוגים, פוסטים ברשתות חברתיות ואימיילים.

סיפורים הם הדרך הטובה ביותר לשנות את תפיסתו של הצרכן לגבי העסק שלכם. אנשים רבים מבלבלים בין סטוריטלינג ובין לספר מחדש את ההיסטוריה של החברה, אבל סטוריטלינג עסקי עוסק בחזון, ברגשות המשותפים ובנרטיב עבור קהל הלקוחות שלכם.

7 סיבות לאמץ סטוריטלינג עסקי:

בוא נגלה למה סטוריטלינג עסקי הוא חובה בכל אסטרטגיית תוכן או מסע פרסום של העסק שלכם.

1. לא רק קידום מכירות

הסיבה העיקרית לאמץ סטוריטלינג היא מתן סיפור רקע וחיבור רגשי עבור קהל הלקוחות שלכם. במקום קידום מכירות אישי, סטוריטלינג עסקי מתמקד בהטבות שהלקוח יזכה בהן לאחר רכישת המוצר שלכם או השירות שלכם.

סיפורים עוזרים לאנשים להתחבר לעסק שלכם ולמסר שלכם בקלות יותר. בוא נקבל את העובדה שהרוב המוחלט של האנשים מדלגים על הפרסומת ומתעלמים מתוכן ברשתות החברתיות שנשמע להם כמו קידום מכירות.

הוספת סיפורים יכולה להיות שינוי מרענן ללקוחות שלכם וגם תגדיל את הסיכויים לבסס קהל מעריצים נאמן.

2. הקהל לוקח איתו את המסר שלכם

אם אתחיל לספר באופן אקראי עובדות ומספרים על העסק שלי לא תהיו מעוניינים להקשיב לדברי. מצד שני, אם אתחיל לספר סיפור על איך העסק שלי מוסיף ערך בעולם ושם חיוך על פני כולם אז תזכרו אותו לזמן ארוך יותר.

מותגים שנוקטים בגישה של לזרוק כל כך הרבה מספרים על הקהל כדי להרשים אותו לא יכולים להצליח. תשלבו את המספרים האלה בסיפורים ואנשים ירוויחו תובנות ממה שנאמר.

3. סטוריטלינג יכול להיות שימושי

דמיינו שאתם משיקים מוצר חדש או נכנסים לשוק חדש, מה יהיה הצעד הראשון שלכם? תלמדו את הלקוחות הפוטנציאלים שלכם איך להשתמש במוצר או בשירותים שלכם. את זה ניתן לעשות באמצעות שילוב סטוריטלינג במסר המותג.

את רוב האנשים קל לשכנע על ידי כך שילמדו על היישומים המעשיים של המוצרים ושל השירותים שלכם. סוג זה של סטוריטלינג יכול להיות דרך מצוינת ללמד את הלקוחות הפוטנציאלים על היתרונות והתועלות השונים של המוצרים שלכם.

4. לדמיין את העתיד

לסיפור אפקטיבי יש היכולת לעורר רגשות שונים בקרב הקוראים. בעזרת סטוריטלינג תוכלו להציג לקהל שלכם תרחישים שונים. אחת הטכניקות הנפוצות ביותר היא לתת לאנשים לדמיין את העתיד באמצעות שאלות "מה אם…"

שיטה זו מסייעת ללקוחות לדמיין את המטרה הסופית לשימוש במוצר שלכם, את ההצלחה או הרגשות הנעימים שהם יחושו לאחר השימוש באותם המוצרים או השירותים. דמיון הוא דרך מצוינת להשפיע על הלקוחות הנוכחיים והפוטנציאליים שלכם באמצעות כוח הסטוריטלינג.

ברגע שמוחו של הקורא מעלה תרחיש אז הוא יהיה שקוע באותו הסיפור.

עכשיו יש לכם את התמונה המלאה של הגורמים שמשפיעים על ביצועיך במקום העבודה. בוא נלמד איך להשתמש במידע הזה למען השגת מטרותיך האישיות.

5. הבנה טובה יותר בעסקים

איך עסק יכול לעזור לאנשים מחוץ לחברה להתחבר למשימה שלו ולחזון שלו? התשובה הפשוטה היא שבאמצעות סטוריטלינג עסקים יכולים לתת למחזיקי עניין חיצונים להבין את תרבותה של החברה.

יש בכך תועלת שהרי כך סיפורו של המותג יישאר עקבי בכל הפלטפורמות. בעזרת כוח הסטוריטלינג, אתם יכולים להפוך את המותג שלכם לרלוונטי לקהל.

6. יצירת חיבור בין אנשים

חוויות משותפות בעזרת סטוריטלינג יסייעו לכם ליצור קבוצת עוקבים מלוכדת. סיפור המותג והפרסומות של קוקה קולה שחולקות מסר עקבי הם דוגמה מצוינת לסטוריטלינג שנעזר בחוויות משותפות.

טכניקת הסטוריטלינג הזו יכולה גם לכלול אחריות תאגידית שמנוהלת בידי העסק שלכם ומדגישה את חזונכם באמצעות סיפורים אלו. כאשר לקוחות יראו שהחברה נותנת בחזרה לקהילה זה יוצר חיבור משמעותי יותר.

7. כוח השכנוע של סיפורים

חוויות משותפות בעזרת סטוריטלינג יסייעו לכם ליצור קבוצת עוקבים מלוכדת. סיפור המון

רוב האנשים יעידו שרוב החלטותיהם בנוגע לקנייה שלא מבוססות על הגיון בלבד אלא שלרגשות חלק חשוב באותה המידה בשכנוע אנשים לקנות מוצר או שרות.

טווח הרגשות שמתעורר בעזרת סטוריטלינג כולל רצון, אמון והצלחה. סיפורים הם מוצלחים מכיוון שהם יוצרים לאנשים אסוציאציה למצבים השונים שאותם הם חוו בעבר.

תג והפרסומות של קוקה קולה שחולקות מסר עקבי הם דוגמה מצוינת לסטוריטלינג שנעזר בחוויות משותפות.

טכניקת הסטוריטלינג הזו יכולה גם לכלול אחריות תאגידית שמנוהלת בידי העסק שלכם ומדגישה את חזונכם באמצעות סיפורים אלו. כאשר לקוחות יראו שהחברה נותנת בחזרה לקהילה זה יוצר חיבור משמעותי יותר.

דוגמאות לסטוריטלינג לשיפור העסק שלכם:

  1. יצרנית הרכב סובארו יצרה קמפיין נהדר בשם "לכל מי שאוהבים", שמעורר זיכרונות של הרגעים המיוחדים שיש למשפחה במכונית שלה.
  2. וורבי פארקר השתמשו בסטוריטלינג ביעילות כשהם יצרו את הקמפיין "כיצד וורבי פארקר מייצרים משקפיים", מסע פרסום זה עזר ליצור חיבור עם הלקוחות.
  3. לנד רובר השתמשו במבנה נרטיבי כדי להראות כיצד מכוניות לנד רובר יכולות לקחת אותך לכל מקום. סוג סיפור כזה מייצר אמון בקרב הקהל.
  4. "לא לקנות את הג'קט הזה" של פטגוניה היא דוגמה טובה נוספת לסטוריטלינג מפורסם למותגים

            שתופסים תשומת הלב בעזרת רעיון עוצמתי של להציל את העולם.

  1. לבסוף, מסע הפרסום של נייקי, "פשוט עשה זאת" (Just Do It), נמצא בליגה משלו. מסע פרסום זה הוא דוגמה מצוינת של סטוריטלינג טוב שיוצר חיבור בין הצרכן ובין המוצר.

אני מאמין שהסיבות שמוזכרות למעלה מספיק משכנעות להוסיף סטוריטלינג למסע הפרסום הבא שלכם. התחילו להסביר היום בצוות או בסוכנות השיווק הדיגיטלי שלכם את חשיבות הסטוריטלינג לכך שהעסק שלכם יוכל להתקדם לשלב הבא.

תוכן עניינים

מעוניינים במידע נוסף?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי